MENÚ

La Masuca, un emblema igualadí
Igualada ha estat, des dels seus orígens, una vila i una ciutat marcada pel trànsit de persones i l’intercanvi de mercaderies. Cruïlla de camins en els seus orígens, carrer de Barcelona a l’època medieval, terra de traginers ara fa dos segles i, avui, ciutat de gran vitalitat comercial.

Precisament, en aquest dinamisme, hi juga un paper fonamental el nostre mercat municipal. Vivim en un món en què prima la immediatesa i que tendeix, en certa manera, a la deshumanització de molts dels nostres hàbits diaris. I aquí és on, precisament, el Mercat de La Masuca és un veritable oasi.

Caminar sense pressa pels seus passadissos, mirar i comparar amb calma els productes frescos i de proximitat, comentar la jugada amb els botiguers i paradistes, fer un cafè als seus bars o participar als tallers de cuina que s’hi celebren. Dedicar estones a viure el batec del mercat de La Masuca és una experiència que tots els igualadins i les igualadines ens hauríem de regalar. Suposa un hàbit personalment molt enriquidor.

Des de l’Ajuntament d’Igualada creiem fermament en el paper que juga el mercat municipal en el dia a dia d’aquesta ciutat. Per això, els darrers anys hi hem apostat amb força: renovant la seva imatge exterior, modernitzant la il·luminació interior, dinamitzant-lo amb esdeveniments i activitats, millorant l’oferta d’estacionament gratuït al seu entorn i reformant la Plaça de La Masuca, entre altres iniciatives.

Avui seguim apostant per un mercat cada dia més modern i atractiu, però sense renunciar mai a la seva identitat i caràcter autèntic. I ho fem de la mà de l’Associació de Botiguers del Mercat, tot un exemple de col·lectiu inquiet, que s’estima La Masuca i que creu en les seves possibilitats, mereixent tot el nostre agraïment i reconeixement.
Sigueu molt benvinguts al Mercat de La Masuca d’Igualada.

Marc Castells i Berzosa
Alcalde d’Igualada