
La Caseta de Fillol
J. Aribau, Sant Martí de Tous
Família Aribau López.
Casa la Caseta de Fillol, 08712 Sant Martí de Tous (Barcelona)
Petita explotació agrícola de producció i elaboració d’aliments de temporada.
Depenent del moment de l’any i de la climatologia, hi podrem trobar: La verdura de temporada, produïda en terres argiloses i amb reg deficitari, que aporta més concentració de sabor i nutrients.
-Enciams, espinacs, bledes, pastanagues, tomàquets, cols, bròquils, pebrots, mongetes, cebes, patates, alls, entre d’altres.
-L’ametlla desmai llargueta, cultivada en secà, sense herbicides, insecticides ni adobs químics (en procés de conversió a cultiu ecològic).
-Ametlla en closca, en gra trencada artesanalment, i torrada amb llenya de pi i alzina.
-Fruits de secà: Tomàquets de sucar, carbasses, melons, cireres, raïm, llegums, entre d’altres.
-Mel de romaní, farigola, bresques i pol·len.
-Ous de gallines criades a l’aire lliure
-Herbes aromàtiques (camamilla, marialluïsa, til·la, farigola, llorer i orenga).
-Llenya d’ametller i pi
Col·laboracions amb altres productors, quan nosaltres no podem oferir algun dels productes de temporada.
La Caseta de Fillol és una petita masia de masovers, d’uns 400 anys d’antiguitat, situada a 550 m d’altitud i a 4 km de Tous. Els conreus que predominen al nostre entorn són els camps i feixes d’ametllers, de cereal, d’horta i una petita vinya; tot rodejat de boscos de pi blanc i alzina. Aquí és on vivim i on passem la majoria del nostre temps, cuidant la casa, els animals, els camps i l’entorn. Perquè estem molt orgullosos de poder cuidar un petit bocí del nostre món.