MENÚ

Una vintena de parades del Mercat de la Masuca d’Igualada s’han adherit al programa d’ Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua: atendran el personal que així ho desitgi en català i col·laboraran en les pràctiques lingüístiques que duen terme els alumnes dels cursos de català del CPNL.

El Servei Local de Català d’Igualada, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va organitzar el juny passat una activitat de pràctiques de llengua a les parades del Mercat de la Masuca, amb l’objectiu de recrear una situació real de compra en català.

Durant aquest curs una trentena d’alumnes del curs Bàsic 3 de català van poder practicar en una vintena de parades, en què dependents i alumnes mantenien una conversa real de compra en català i posaven en pràctica estructures i vocabulari dels aliments. L’experiència va estar molt ben valorada tant pels alumnes com pels paradistes, que es van mostrar predisposats i col·laboratius. De cara al curs vinent s’ha previst continuar amb les pràctiques perquè altres alumnes puguin conèixer el teixit comercial de la ciutat on poden posar en pràctica la llengua que aprenen a les classes.

Amb aquesta iniciativa l’Associació de Comerciants i Botiguers del Mercat de la Masuca s’adhereix a la campanya d’establiments que promouen l’ús del català entre la població en el sector comercial. El programa pretén que el català s’usi amb normalitat entre persones que ja el saben i, pe tant, poden donar un cop de mà en l’aprenentatge de la llengua, i persones que el parlen amb dificultats i volen aprendre’l millor a través d’una fórmula que funciona: la pràctica diària.

Els establiments col·laboradors són més de 3.000 comerços on, a més de parlar-te en català, t’ajudaran a practicar-lo. En teniu per tot Catalunya. A Igualada hi trobareu tots aquests: establiments.

Qualsevol comerç interessat a formar part de la xarxa d’Establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua es pot posar en contacte amb el CNL Montserrat (93 872 17 07).