MENÚ

EMPAR ARANDA CAPARRÓS

Vaig començar a pintar l’any 1993 en una còpia del quadre de les Guilleries de Joaquim Vayreda, “Posta de sol amb arbres i matolls”, descobrint que la pintura era per a mi, una gran passió. Em considero un tant autodidacta en la pintura. En canvi amb el dibuix he assistit a classes de tècniques amb diferents docents de la Gaspar Camps. En el meu aprenentatge, m’ha ajudat molt llegir biografies dels pintors que em cridaven més l’atenció, per entendre millor la seva tècnica i estil, com Picasso, Turner, Modigliani, Monet i Rothko, entre altres. Admiro a Jackson Pollock i Georges Mathieu pel seu dripping i Antoni Tapies per la pintura matèrica. Tanmateix, el fet de visitar museus, com New York, Alemanya, Holanda, París, Niça, Catalunya i observar les obres exposades, m’ha sigut fascinant i emocionat.

En el dibuix de retrat em sento molt identificada i en l’actualitat estic fent encàrrecs. Passo de la perfecció del retrat a la pintura abstracte, poli-matèrica i collage. Sóc generosa posant-hi material i colors. Amb elles expresso emocions, impulsos i sentiments. El dia que no tinc ganes d’embrutar-me, curiosament, passo a la tècnica del dibuix de retrat a grafit, incorporant, si cal, llapis de colors.

En el passat any de pandèmia i confinament obligat, vaig pintar uns quants quadres des de la galeria de casa. Va ser una primavera extraordinària de colors, camps verds, roselles i d’ametllers florits, que em van inspirar de tal manera, que vaig deixar constància amb els quadres que vaig pintar. El confinament em va deixar temps per a reflexionar i posar pausa al meu tarannà, tot i que m’angoixava quan ens deixava alguna persona coneguda.

En resum, ha estat un període productiu per a mi. Al mateix temps he hagut d’ajornar quatre exposicions que tenia previstes.

Em fa molta il·lusió reprendre la normalitat amb la present exposició al Mercat de La Masuca d’Igualada, durant el mes de juliol de 2021.